OM OSS

RUMI ORG NO: 559246-8234

Vi erbjuder våra kunder på en riktigt och smakliga hamburgare, korv, och frukost på en unik matvagn i Kungsängen Stockholm. Våra gatukök ligger på ett bästa stället på Kungsängen Torget, som är nära till tågstation och affärer.
Vi har flera års erfarenhet som gatuköksbiträde och vi kommer att servera den bästa och mesta utsökta rätter till alla tillfällen för så väll stora som små företag samt privatpersoner. Vi erbjuder högkvalitativ mat på bra priser i kombination med positiv upplevelse.

Vem är Rumi?

Jalal al-Din Rumi föddes år 1207 i provinsen Balkh i Afghanistan. Under 1900-talet blev han djupt inflytelserik för andliga sökare också i västvärlden. I sin poesi utforskade han religionens betydelse för människan. Hans kreativa syn på islams regelverk har både provocerat och inspirerat.

Anna-Maria Hällgren

Jag är inte jag, du är inte du och inte heller är du jag.

Men ändå är jag jag och du är du och du är jag.

På grund av dig, ack skönhet från Khotan, är jag idag

förvirrad över huruvida jag är du eller du är jag.

(Diwan, ruba’i nr 1976)

Kundernas feedback

Kvalitet är det viktigaste när man äter hamburgare, Tack Rumi!

Zalmay

På Rumi serveras enkla burgare tillsammans med klassiska tillbehör av allra högsta kvalitet.

M. Issason

Nu har jag gjort en egen “invigning” av vår lilla hamburgerkiosk på torget i Kungsängen. Det blev en mysig småstadskänsla där i mörkret med låg musik strömmande ut från kiosken.

Tog en liten burgare som heter “klassisk burgare”. Den var gjord på högrev. Väldigt god med lite sting i dressingen. Rekommenderas! 🍔🍔🍔

Birgitta Björkman

Älskade Halloumi burgaren och godaste stripsen var det också!

Eliane Selwan